Home / Nieuws / Programma Grensmaasdag krijgt vorm

Programma Grensmaasdag krijgt vorm

De eerste onderdelen van het programma van de Open Grensmaasdag op zaterdag 9 september zijn bekend.

De open dag staat voor een belangrijk deel in het teken van het bereiken van de hoogwaterdoelstelling op het einde van het jaar. De werkzaamheden van het Consortium zijn dan zover gevorderd dat de inwoners van Zuid-Limburg vijf keer minder risico op een overstroming lopen.

De Grensmaasdag, een coproductie met Rijkswaterstaat Maaswerken, begint om 10 uur en duurt tot 17 uur. Op de werklocatie is voldoende parkeerruimte. De dan geasfalteerde werkweg wordt deels ingericht als parkeerplaats. Voor bezoekers uit de directe omgeving is er een bewaakte fietsenstalling.

De imposante werklocatie met de haven en de twee drijvende grindverwerkingsinstallaties vormen het centrale decor van de open dag. Bezoekers kunnen een tochtje maken met een rondvaartboot en ervaren hoe het er aan toe gaat in de sluis in Born; een van de sluizen die door Rijkswaterstaat is gemoderniseerd en uitgebreid.

Rond het grote grinddepot wordt een spannend circuit uitgezet met een wandeling door de ondergrondse tunnels van het depot, een bonte markt, presentaties van natuurorganisaties en overheidspartners van het Consortium. Bovendien is er een scala aan activiteiten voor de jeugd en zijn er wandelingen naar de Kingbeek en de rivierverruiming in Koeweide. Ook is het mogelijk een ritje te maken in een traditionele, Amerikaanse schoolbus.

Werklocatie Trierveld
De werklocatie Trierveld: epicentrum van de Grensmaasdag
Top