Home / Nieuws / Duurzaamheidscertificaat voor Consortium

Duurzaamheidscertificaat voor Consortium

Consortium Grensmaas is de eerste grindleverancier in Limburg met het duurzaamheidskeurmerk CSC (Concrete Sustainability Council). Het keurmerk betekent dat het Consortium heeft aangetoond het grind op duurzame wijze te winnen en te verwerken.

Deze week heeft Jan Keijzer van keurmerk-instantie KIWA het CSC-certificaat officieel uitgereikt aan directeur Kees van der Veeken van Consortium Grensmaas in Holtum. Remco Kerkhoven van het Betonhuis had bloemen in petto voor het Consortium.

Bedrijven die in aanmerking willen komen voor het keurmerk moeten onder meer aantonen dat de bedrijfsvoering, de zorg voor het milieu en de veiligheid van de medewerkers op duurzame leest is geschoeid. Het CSC is een internationaal keurmerk dat afnemers van beton de garantie biedt dat de grondstoffen op duurzame wijze zijn geproduceerd. Een van de speerpunten van het Betonhuis, de koepelorganisatie van de Nederlandse betonsector met zo’n 300 aangesloten bedrijven, is het stimuleren van duurzaam bouwen.

De uitreiking van het duurzaamheidscertificaat.
Vlnr: Remco Kerkhoven, Jan Keijzer en Kees van der Veeken

Consortium Grensmaas werkt inmiddels tien jaar aan een veiliger Maas en de ontwikkeling van 1000 hectare natuur in Limburg. Vorig jaar is de hoogwaterdoelstelling bereikt. De ruimte voor de natuurontwikkeling is ook grotendeels gerealiseerd. Beide doelstellingen worden betaald met de winning van zand en grind.

Directeur Van der Veeken benadrukte dat het binnenhalen van het certificaat de verdienste is van alle medewerkers. “Duurzaamheid zit in onze genen. Bij de start van het project Grensmaas In 2005 hebben we al vastgelegd, dat we duurzaamheid als uitgangspunt van de bedrijfsvoering van het Consortium hanteren, met deels dezelfde voorwaarden om nu in aanmerking te komen voor het certificaat. We waren onze tijd vooruit”, aldus Van der Veeken.

Top